keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Tulppaaneissa turvallaan...

.. on iloinen Amsterdam!



Kohta tämä kukkaloisto on totta meilläkin. Naapurin pihassa jo krookukset helottavat violetteina ja keltaisina. Kotipihallakin on jo parin sentin versot.

Keukenhofin puisto/puutarha-alue kuuluu ehdottomasti niihin kohteisiin joissa haluan vielä joskus käydä. Näyttää siellä olevan leveät ja tasaiset käytävät, työkaverin kanssa olemme jo eläkeläisreissua sinne suunnitelleet, kun perheittemme muut jäsenet eivät niin kovin paljoa ole puistoista ja kukkasista ihastuksissaan. Siellä myö sitten rollaattorin kanssa ryömitään ja istutaan penkille tulppaaneja ihastelemaan, syödään eväitä ja murustellaan keksejä linnuille.

Tein pihakierroksen ja näyttää sille, että kaikki kasvit ovat talvehtineet suht'hyvin. Jalokärhö Ville de Lyon ja köynnösruusu New Pink Dawn näyttävät paleltuneen maata myöten, mutta alppikärhö lienee hengissä ja köynnöskuusama samoin.
Ryytimaasta puskee jo limen värisiä aasian suolaheinän lehtiä, sääli, että se on niin pahan makuinen, ja raparperien nyrkit nousevat punaisina mullasta.
Pensaista on taas ensimmmäiseksi ehtimässä terttuselja, kohta siinä on kauniit viininpunaiset lehdet ja vaalean vihreät kukkatertut.
Lumikinosten alle hautautuneet alppiruusutkin ovat oienneet, atsalea kukkii ensimmäisenä, mutta näyttää nyt aika harvalta.