torstai 25. helmikuuta 2010

VR = Venaa Rauhassa

En tiedä kuka lie on keksinyt tuon osuvan letkauksen, mutta tänään se oli taas niin osuva. Asemalle tultaessa ei näkynyt junan junaa, mutta opastintaulu antoi ymmärtää seuraavan Helsinkiin päin menevän lähtevän raiteelta kuusi. Siispä rynnistimme yhtenä laumana alas tunneliin ja lähes kuutoselle kivuttuamme huomasimme infotaulussa uuden järjestyksen. Seuraava juna lähtisikin raiteelta viisi. No sinne. Viitosraiteella oli jo ennestään väenpaljous, koska edellinen juna oli jäänyt tulematta ja myös nelosraiteen pohjoiseen päin menevää, niinikään myöhässä olevaa, junaa odottavat kansoittivat samaa laituria. Sitten alkoivat kuulutukset: "Juna Helsinkiin lähtee raiteelta viisi." Ei näy, ei kuulu koko junaa, miten se siis voisi lähteä? Seuraava kuulutus: "Juna Helsinkiin raiteelta viisi saapuu myöhässä, se on vasta Koivukylän kohdalla, mutta tulossa". Kuulutus: "Juna Helsinkiin lähteen raiteelta viisi." Ei ole junaa! Uskokaa jo, ei voi lähteä siis. Seuraava kuulutus: "Juna Helsinkiin raiteelta viisi on nyt Korsossa tulossa, kohta lähtee". Uusi kuulutus: "Juna Helsinkiin lähtee raiteelta viisi." EI OLE JUNAA!!

No vihdoin kauan kaivattu saapui laiturille pahaenteisesti pimein vaunuin. Toiveikkaasti silti nousimme kyytiin, odottelemaan lähtöä vähän lämpimämpään junanvaunuun. Kuutosraiteen junakin saapui jo paikalleen, joten odotimme lähdön hetkeä tulevaksi. Aika kului. Ensimmäinen kuulutus: "Tällä junalla oli teknistä ongelmaa, minkä takia olemme myöhässä, mutta pääsemme lähtemään aivan kohta". Odotellaan. Kuulutus: "Lähdemme aivan kohta kun saamme lähtövärin". Odottelua ja uusi kuulutus: "Nyt tässä junassa on vaihdeongelma, joten lähtömme viivästyy hiukan". Kiireisimmät vaihtoivat jo kertavaroituksesta kuutosraiteelle. Uusi kuulutus: "Tämä juna jää tähän vaihdeongelman takia, valitamme". Mikäs siinä, kiireen vilkkaa juoksuksi alikulun kautta kuutosraiteelle, jossa juna jo puhkui lähtöaikeissaan, mutta odotti kunnes kaikki olivat kyydissä. Onneksi on hiihtolomaviikko ja kulkijoita vähemmän liikkeellä. Nytkin käytävät täyttyivät seisomapaikkalaisista jo ennen Puistolaa.

Lähdön jälkeen matka sujui aivan mallikkaasti, yhdellä istumalla perille saakka. Saapa nähdä ensi viikolla, kun "venaa rauhassa" palaa normaaliin K ja I-junien aikatauluun.
Aika nopeasti sitä muuten tottuu tähän uuteen (mañana)odottelukulttuuriin. Ei ole tarvis tuijotella aikatauluja, menee vaan laiturille ja joskus sinne joku tulee ja ehkä lähteekin. Miinustunteja on muuten jo kiitettävästi. Voiskohan niistä saada korvausta venalta?

3 kommenttia:

 1. Hei. Ikävä kuulla, että matkasi ei onnistunut niinkuin oli tarkoitus. VR korvaa tunnin myöhästymisistä 25% lipun hinnasta ja kahden tunnin 50 %.

  VR

  VastaaPoista
 2. mhmm.. ihmeellistä kylläkin. olen aina halunnut perehtyä asiaan miksi junissa on aina niin paljon vikoja. pitäisikö suomeen saada toinen juna yhtiö. olen miettinyt sen perustamista. voi voi VR:ää! haluatko perustaa sen kanssani?

  VastaaPoista
 3. Katsoin taannoin telkkarista ohjelmaa, joka käsitteli englannin rautatieliikenteen tilaa yksityistämisen jälkeen. Ohjelman karua kertomaa oli, että junalippujen hinnat ovat ns. "kilpailun" jälkeen lähes tuplautuneet ja rata entistä huonommassa kunnossa... joten? Mutta näinhän ei tietenkään olisi jos me ja muutama tuhat muuta raharikasta osakasta saisimme ohjat käsiimme, eihän?

  VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit ja jätit terveisiä :)