maanantai 6. tammikuuta 2014

Lux Helsinki on valon juhlaa!Piipahdus Lux Helsinki -tapahtumaan kannatti. Ympäri keskustaa sijoitetut, sadunhohtoiset valoteokset houkuttelivat väkeä satapäin kulkemaan 12 rastin reissun.

Pohdimme hetken miten päin lenkin kuljemme ja onneksi päädyimme aloittamaan Senaatintorilta, jossa on nähtävänä teos Corazon. Tämä oli oivallinen aloitus valon juhlalle. Väkeä oli torille kerääntynyt satamäärin ja musiikin ja valon pimeään iltaan luoma tunnelma oli aivan mahtava.

Uuden ylioppilastalon Flipperi oli myös kekseliäs, kun talon parvekkeet oli valolla värjätty taskuiksi joihin flipperin kuulat sai pelata. Pieni vilu pääsi yllättämään kansalaistorilla, kun odottelimme tulisirkuksen alkua ja katsoimme sitä. Muuten ilma oli mitä mahtavin, ei sadetta, tuulta tai kylmyyttä, leutoa kosteutta vain - kun pysytteli liikkeellä.

Toinen vaikuttava ja mielenkiintoinen teos oli Hakaniemen huvilan seinään heijastettu Unen aika, sekä sisätilojen näyttely, joka kertoi Helsingin historiasta. Siellä jos olisi voinut kauemmin viettää aikaa, niin ties vaikka kuvista olisi osannut löytää omat vanhempansa!

Lux Helsinki kannattaa käydä kokemassa. Teokset ovat nähtävissä 8.1. saakka. Meiltä Kaaplitehtaa näyttely jäi näkemättä, mutta kakkia muita kohteita voin kyllä suositella.

http://www.luxhelsinki.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit ja jätit terveisiä :)