tiistai 31. tammikuuta 2012

Keelesild taas ohjelmassa

Viime torstaina oli tämän vuoden ensimmäinen viron tunti. Voi miten sitä unohtaa kaiken oppimansa muutamassa hetkessä! Taukoa lukukausien välille tosin tuli vajaat kaksi kuukautta, mutta kuitenkin, voisi sitä muistaa edes rippusen.

Luulinhan minä joulutauolle jäädessäni, että lueskelen kappaleita oppikirjasta ja uutisia külauudis.ee sivuilta ahkerasti, juu.

"Kyläuutiset"-sivusto on ollut ratkirailakas kielenopiskelun lähde. Sieltä on monia hauskoja uutisotsikoita tullut päivän pähkinänä ratkaistua. Useasti uutisjutun kuva auttaa ratkaisemisessa, vaikka sanat olisivat täysin mahdottomia. Sivut ovat muutenkin mainiot, ne keräävät kaikenlaista uutisvirtaa Viron maakuntien lehdistä ja tapahtumista. Aivan ehdoton suosikkini on raadio Kukun Ilmaparandaja podcastit. Paljon niistä ymmärtääkin, mutta paljon jää myös ihmeteltävää. Hauskaa on silti joka kerta.

Ryhmämme on pysynyt aika hyvin kasassa. Vain muutama on jäänyt pois ja heidän tilalleen olemme saaneet uudet opiskelijat. Hassun hauskoja tulkintoja ja käännöksiä syntyy kun yhdessä yritämme pähkäillä tutuntuntuisten sanojen merkitystä. Aika paljon olemme myös kieliopin kanssa tuskailleet, välillä tuntuu, että enemmän voisi keskittyä sanastoihin ja käyttökelpoisiin fraaseihin, mutta etenkin kyläuutisia selvitellessä ymmärtää, että sanan vartalo on syytä hahmottaa, jotta osaa edes vähän yrittää selvittää lauseitten merkitystä.