torstai 4. helmikuuta 2010

Mieli vaeltelee kevääseen


Asuntoauto makaa vankan lumikinoksen alla pihamaalla. Mahtaako lie odotella liikkeelle pääsyä yhtä innokkaasti kuin minä kevättä? Ei silti, tänään oli oikein
ihana päivä, vain viitisen astetta pakkasta. Matka töihin taittui puistoreittiä pitkin mukavasti. Siellä puiden seassa ei tuulikaan osu niin ikävästi kasvoihin kuin avarammilla jalkakäytävillä. Kuitenkin mahani alkaa jo olla täynnä tätä lumikinosten keskellä tarpomista ja Valtion rautateiden tarjoamien seikkailumatkojen ennalta arvaamattomuutta.

Tapanani on silloin tällöin piristäytyä nettimatkaillen tutuilla seuduilla, katsella kuvia ja muuten vaan palauttaa mieleen mukavia muistoja aikaisemmin tehdyiltä reissuilta. Viimeisimpiä reissuja ovat olleet asuntoautomatkat Tammisaareen ja Kotkaan. Kummassakin kaupungissa on aivan oma idyllinsä ja meren läheisyys, joka ihastuttaa kuivan maan krapua.

Kotkaan mennessämme tiesimme hakea käsiimme Sapokan vesipuiston ja Merikeskus Vellamon. Lisäksi tutustuimme aivan ihanaan Katariinan meripuistoon, johon on määrä, tai ainakin toive, päästä uudelleen keväällä tai kesällä kun kukkaistutukset ovat parhaassa loistossaan ja vesi uitavan lämmintä.
Klikkaa Sapokka-linkkiä, niin saat nauttia ihanan kesäisestä tunnelmasta, kukkasista ja rentouttavasta veden solinasta. Puistojenkotka-sivulta löytyi myös lyhyt videopätkä luontopoluista, sekin antaa ideoita tulevan kevään viikonloppureissuja ajatellen...

Vaikka onkin vielä pitkä matka kevääseen ja ensimmäisten krookusten esiinmarssiin, on silti hyvä aika tehdä suunnitelmia, haaveilla ja ideoida. Suunnittelu on usein se paras vaihe koko reissua ajatellen. Innostaa jaksamaan päivän kerrallaan hankien keskellä, aurinkoisia päiviä odottaen ja kimaltelevista hangistakin, ainakin välillä, nauttien. Ja sitten kun matkan hetki koittaa, on mistä ottaa: Ideoita pussikaupalla; paikkoja joihin tutustua sekä tarinoita ja historioita käyntipaikkojen taustalla.