perjantai 9. toukokuuta 2014

Kevään kone hyytyi, pakkasöitä ja sadetta (mobiilisti)

Vapun jälkeen ei vielä kovin montaa lämmintä päivää (tai yötä) ole ollut. Kasvit ovat jymähtäneet paikoilleen, vain joissakin koivuissa lehdet vihertyvät hiljalleen ja pajut sekä salavat ovat kasvatelleet lehden alkuja, kaikki muu kytisee ja hytisee alkuasetelmissaan.
Onneksi keskustan kirsikat kukkivat ja suovat lohtua tähän ankeaan ilmastoon. Kukat pysyvät nyt kauan näkyvissä, kun punaisten lehtien puhkeaminen kestää.
Pihalla narsissitkin ovat minivarressa, joitakin nuppuja näkyy, mutta eipä noita innosta kukkiminen. Tulppaanit ovat nupullaan länsipäädyn penkissä ja pihan puolella ovat vasta lehdet "jäniksen korvilla".
Eipä liioin ole tullut grillattua eikä edes risuja poltettua, vaikka nyt jo hyvin uskaltaisi tulet sytyttää, niin on maa märkää ja kostean udun ympäröimää.
Viime viikonlopun äkillinen ukkosmyräkkä iski modeemin mykäksi ja nettisurffailu on hoidettava toistaiseksi kännykkää käyttäen. Oppia ikä kaikki. Nyt on Jollassakin jo mobiiliverkon jako-ominaisuus, joten pärjäileehän sillä.
Viikonloppuna on äitienpäivä. Tuutit tuuppaavat mainoksia mahdollisista lahjoista, matkoista ja kukkasista. Omassa mielessä väikkyy pari viikkoa sitten äidin haudalla kukkinut suloinen sinivuokko. Sen vierellä oli nousussa joitakuita krookuksen ripusuja, toivottavasti ovat päässeet jo maan pinnalle.