torstai 25. helmikuuta 2021

Lockdown, liuta kirjoja ja luentoja

Taas on luvassa lockdownia, kertoo hallitus. No eipä tuo paljoa muuta nykymenoa, vaikka toki ehdittiin viime viikonloppuna ulkoruokailussa käydä. Rafael's Steakhouse Porvoossa oli käymisen väärti. Oikein tuli vanhat ajat mieleen, vaikka pidettiinkin turvavälit ja hierottiin käsidesiä... Hyvää oli pihvi konjakkikastikkeessa. Ehkä keväällä taas.
Olen koettanut ottaa koronavastuuta omasta puolestani ja pakertaa kotitoimistossa aina osan viikosta, vaikka silloin luovunkin säätöpöydästä ja pöytäpyörästä sekä polkureitistä toimistolle, eli lähes kaikesta liikunnasta. 

Sitä olen koettanut korvata kuntopyörää polkien heti koneen äärestä irtauduttuani. Asiassa on auttanut äänikirjojen, ja nyt viimeisimpänä, myös videoluentojen, kuuntelu.
Mainio löytö tuo Esa Saarisen luentosarja Filosofia ja systeemiajattelu! Nopeasti hujahtaa tunti ja aivotkin tulee venytetyiksi siinä samalla. 

Paukkupakkaset ovat vaihttuneet vesikeliin, eikä ulos tee nyt mieli senkään puolesta. Joten kuuntelua ja lukemista on jatkossakin harrastettava. 
Posti toi keväisen Kotipuutarhalehden, joka muistuttaa, että muutaman viikon päästä on jo aika kylvää tomaatti. Jospa tulevana suvena lykästäisi sadon kanssa paremmin. Viime kesän tomaateille kasvuaika jäi lyhkäiseksi, kun ryhdyin puuhaan vasta kesäkuussa.