lauantai 11. toukokuuta 2019

Tuorepastakurssilla - Mamma mia!

Mainio pastakurssi Arjan opastamana

Kyllä tumpelompikin sokea kana oppii leipomaan tuorepastaa, kun oikein porukalla saa pähkäillä ja kädestä pitäen opastetaan.

Eikä ollut mikään vaatimaton menu, kurssilla valmistettiin montaa laatua: prosciutto-artisokka -salaattia, foccaciaa ja ciapattaa, pasta carbonaraa, kanacanneloneja, ravioleja sekä äyriäispastaa ja vielä misujen misut. Näistäpä siis koostui primo, secondi, contorno ja dolci, joka oli maan mainio, mutta ei meinannut mahaan mahtua.
Lisäksi ihanat viinit.

Mukava kurssi myös siten, että se karisti mysteerien vaikeuden italialaismammojen suvereenisti hallitseman munapastan valmistamisen yltä.

Osa porukasta lähti perinnelinjalle, laittoi jauhot keoksi, munat keskelle kuoppaan ja alkoi vaivata. Minä otin oikotien ja käytin kulhoa. Durumvehnää käytettiin, ja sitä sain lisäillä moneen otteeseen ennen kuin taikinasta tuli muovailuvahamaista.

Pastakone oli mainio peli. Melkein jo aloin sellaisesta haaveilla.