lauantai 19. maaliskuuta 2016

Juuston viemää


Vuodet vierähtelevät nopeasti. Taas oli aika istua ihanaa iltaa Valion vieraina Juustopöydän vuosikokouksessa. Saimme kuulla todella mielenkiintoisen esityksen yrityksen digitaalisen markkinoinnin merkityksestä ja kehittymisestä viimevuosien aikana.

Uskomattoman tiedon ja suurten lukujen lähteillä oltiin. Valion verkkosivulla vierailee kuukausittain miljoona, siis täysi miljoona, kävijöitä ja lisäksi eri sosiaalisen median kanavissa on tuhansia ja kymmeniä tuhansia käyntejä kuukausittan. Pelkästään yrityksen Facebook-sivuilla on yli kaksisataatuhatta fania.

Nyt pääsiäisen aikaan odotetaan viikottain noin neljäsataaviittäkymmentä kävijää yhtiön pääsiäissivustoille mikä tarkoittaa, että pääsiäisen aikaan kuukausittaisen miljoonan sivustokävijän määrä ylittyy reippaasti.
Suuren suomalaisen tuotemerkin arvostus on siis luja, ja syystäkin.

Saimme kuulla myös mielenkiintoista tietoa digimedioiden mahdollisuuksista, mm. siitä kuinka kysyntä voi yllättää realististen mahdollisuuksien rajan, kun juuston kypsymisessä nyt kuitenkin kestää oma aikansa, eikä mitään voi sille, että loppuun ostettua tuotetta ei ole saatavissa ennen kuin seuraava erä on valmista. Sivuttiin myös uusien medioiden mahdollisuuksia viestinnässä ja pelisilmän tärkeyttä nopeassa tilaisuuteen tarttumisessa. Tästä hyvänä esimerkkinä Valiomyrsky, joka koetteli Suomea voimillaan, mutta mahdollisti samalla myös oivallisen somekanavaviestinnän mm. Twitterissä merkillä #valiomyrsky.

Ja kuten aina, yhdistyksen virallisen kokoustamisen jälkeen saimme nauttia herkkupöydän makuja. Tänä vuonna erityiseksi suosikiksi nousi parmankinkku-vuohenjuusto piirakka sekä tyrnihilloke ja aina niin maukas Aura-sinihomejuusto. Minä maistelin herkkujen painikkeeksi Caliterra-valkoviiniä, jonka huomasin oivallisesti sopivan myös kaikille juustoille.

Ihanaa kevään edistymistä ja valon lisääntymistä alustavat nämä yhdistysten pippalot. Mukavaa oli taas kerran jutustella tutuiksi tulleiden kanssa ja tutustua myös uusiin jäseniin. Kotiin viemisiksi tuli vielä pussukallinen makoisia herkkuja, joista uutuutena suklaatuorejuusto ja minulle ennestään maistamaton Koskenlaskija-chili.