torstai 21. tammikuuta 2016

Weegee-talon Emma on mielenkiintoinen

Piipahdin Juustopöydän taidekuohuilla Emmassa. Parhaillaan nähtävänä on Saastamoisen säätiön teoksia nimellä Kosketus.





Ensimmäistä kertaa talossa kävin, vaikka olen ahkerasti seurannut tarjontaa uutiskirjeistä ja some-kanavilta. Oikean kulkuneuvon valinta paukkupakkasissa arvelutti, mutta hyvään bussiin osuin. Tosin Tapiolan myllerryksessä meinasi usko loppua ja mietin mahdanko olla oikealla reitillä ollenkaan. Mutta katutöiden ja rakennushärdellien keskeltä bussi pujahti kuitenkin googlatun näköiselle väylälle. Ajoissa ehdin.

Näyttely oli mielenkiintoinen ja opas hyvä. Meidän ohjelmaamme oli poimittu kymmenisen teosta joista saimme tarkemman selityksen. Todella paljon ajatuksia herättivät niin esittävä taide kuin modernitkin teokset. Erittäin mukavia katseltavia oli myös liikettä sisältävä taide, teokset joissa magneetilla ja sähköllä oli oma osuutensa aistien avaamisessa.

Juustojuttusilla kun oltiin, oli tapahtuman huipennuksena taidepaja, jossa saimme itse luoda teoksemme, modernin tai naivistisen, ihan miten vaan, tarjolla olleista juustoista. Ihania olivat - sekä taide, että juustot!



Mukava tapahtumakonsepti joka sopii varmasti monelle muullekin ryhmälle. Juustoista ja hedelmistä, kekseistä ja hilloista syntyi taidetta mukavasti. Voisin kuvitella vihannesten ja juuresten olevan myös erittäin hyvin taiteeksi taipuvia. Kannattaa kokeilla.