torstai 13. maaliskuuta 2014

Lumipyryn uhka leijuu keväisen maiseman yllä

Katri Valan puisto, Helsinki
Kevät etenee vauhdilla, aurinkoa piisaa ja sipulikukkaset työntävät neniään maan pinnalle. Mutta mitä vielä! Viikonlopuksi on luvattu tänne eteläänkin jopa 20 senttiä lunta! En tahdo! 

Keskiviikkoaamuna työreissulla nappasin yllä olevan kuvan puistosta. Ihastuttavat vänkkyräiset puut ja viheriöintiä enteilevät nurmikentät sekä paljaat kalliot. Ihan kohta näkyisi jo hiirenkorvia ja narsisseja.

Mieli halajaa jo muutenkin kohti kevättä. Römpöttiläisen saisi kohta laittaa reissukuntoon, kun ei enää ole edes talvirengaspakko voimassa. No, ensin on talviloman vuoro. Niin hassulle kun tuntuukin tuo talviloma nimitys tänä talvena, varmaan pitää ensi vuonna anoa loma jo helmikuulle, jos tahtoo päästä lunta pakoon, vaikka mikä sen tietää, voihan pian olla, että ensi talvena saadaan kestää tämänkin talven lumikuormat.

Piha alkaa myös olla sula, enää vain takametsään ulottuvilla laitamilla on lumilämpäreitä, kaikki muu on sulanut. Vielä ei meillä pilkistele mikään nenä, ei krookus eikä narsissi, mutta naapurin eteläisellä pihalla lumikellot valkoisina mättäinä loistavat. 

Jännityksellä viikonlopun säitä odottelen, jos tulee lunta, on luontevampaa pian viettää sitä talvilomaa.