maanantai 4. marraskuuta 2013

Vesijärvi kutsui viikonlopun viettoon - viimeinen karavaanaus 2013?


Vielä riitti poutaa yhden viikonlopun verran. Käväisimme siis Lahdessa, Vesijärven rannalla. Perjantai-iltana saavuimme parkkiruutuun ja ehdimme pienen kävelylenkin tehdä myöhäisillan hyytävässä tuulessa.

Lauantain sää suosi ulkoilua ja paljon kiertelimme tuttuja paikkoja. Ruska oli siirtynyt maan pinnalle, punaruskeaa lehtimattoa sai ihailla monin paikoin, mutta puusto alkoi olla jo kokolailla kaljua. Ihastuimme vesitorninmäen seutuun ja arvailimme korkeitten talojen parvekkeilta avautuvia näkymiä järvelle ja hyppyrimäille. Maan tasalta ei juuri mitään näkynyt, korkea mäntymetsikkö verhoaa maiseman niin, ettei heti älyäisi keskellä kaupunkia olevansakaan.

Yöllä meidät yllätti rankka sadekuuro. Iltalenkin alkutaipaleesta ei ollut vielä vedestä tietoakaan, mutta ruokailun jälkeen, Huviretkestä ulos selvittyämme oli taivas revennyt. Ripottelua riitti unen tuloon saakka, mutta koska lämmitin tällä kertaa suostui toimimaan moitteetta, ei meillä ollut hädän päivää, vaatteet kyllä olivat nihkeitä vielä sunnuntaiaamunakin.


Sunnuntaina koko Etelä-Suomi oli verhoutunut sankkaan sumuun. Ei auttanut kuin ajella kotia kohti ja tähystää toiveikkaana kirkkaampia matkanvarsimaisemia, joita ei ollut eikä tullut.

Hämeenkoskelle sentään osuimme sattumalta ja pysähdyimme veden solinaa ihailemaan, muuten riitti sumua aina kotiportaille saakka ja maanantaiaamu avautuikin reippaassa sateessa.




Nyt olisi auto talviteloille laittoa vaille valmis. Saapa sitten nähdä millaista keliä on luvassa marraskuun loppupuolella.