sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Aurinkoista Vappua!

Mukava vappukeli ikkunasta katsottuna. Ikkunan edessä istuskelessa tuli hiki, joten raahasin lehdet pihakeinuun, mutta ei siellä tarkene istuskella. Tuuli puhaltaa navakasti ja auringon mennessä tämän tästä pilveen tulee vilu.

Eipä silti, ei lukemisesta muutenkaan mitään tule. Koko ajan pitää kyykkiä kukkapenkeissä uteliaana listaamassa "päivän tulokkaita" eli maan pinnalle vähä vähältä putkahtelevia taimia. Kaikki alkavat olla koossa. Myyrät kyllä näyttäisivät möyrineen viimekesäisten uutuusliljojeni juuristossa, mutta silti sieltä nousee jo paljon ainakin punaisia Landinin piippoja. Voipi olla, että komeat valkoiset Arctic Snow -päiväliljat on syöty, niden kasvuja en ole vielä havainnut.

Alppiruusut näyttävät myös selvinneen valtavasta lumikuormasta hyvin. Mikkeli pörhistelee lehtiään jo terhakasti, mutta edelleenkään en osaa katsoa sen kukkanuppuja. Varmaan niitä on, olihan muutama viime kesänäkin. Sen sijaan Haagassa on todella paljon kukan alkuja. Siitä tulee upea, enemmän kukkia kuin koskaan aikaisemmin. Atsalean latva oli mennyt hangen painosta poikki, mutta ei se muuten näytä kärsineen. Nuppuja on paljon, eikä kestäne kauan kun ensimmäiset jo avautuvat.

Ja taas näyttää tuuli riepottavan takatontin pressua. Kävin sitä jo pari keraa lapioitten kanssa ankkuroimassa, mutta pitänee keksiä sen päälle jotain painavampaa.