sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Sadepäivän Googlematkailua

Olen taannoin tullut tilanneeksi Geo-lehden espanjankielisen uutiskirjeen. Pitkästä aikaa avasin tänään tuon lehtilinkin ja päädyin mielenkiintoisille sivuille, joilla kerrottiin espanjalaisista historiallisesti mielenkiintoisista kaupunkikohteista.

Siitä se sitten lähti. Pitkän tovin tankkasin tekstejä Cuencasta, Salamancasta, Cordobasta ja Teneriffan La Lagunasta, jonka läpi olemme lomamatkoilla ajelleet matkalla lentokentältä Santa Cruziin ja sieltä edelleen milloin minnekin. Joku linkki johti googlempasiinkin ja sieltä alkoi matkailu pitkin kaupungin katuja.

Uteliaisuus johti La Lagunan jälkeen tutustumaan vielä minulle täysin tuntemattomaan Meridan kaupunkiin ja sieltäpä löytyikin matkailijan aarteita. Historiallinen härkätaisteluareena, amfiteatteri ja kaunis Guadiana-joki, jonka yli kulkee mm. Puente Romana -niminen ikimuinoinen kivisilta. Jonkin aikaa haahuilin streetview-näkymän avulla pitkin kaupungin katuja, joen vartta ja puistikoita. Mukavaa ja opettavaista ajanvietettä? Ainakin tuo helpotusta pahimpaan kesän kaipuuseen. Onneksi Meridan streetview-näkymät oli kuvattu syksyisenä ja märkänä päivänä, joten kaikkien suurin auringonnälkä ei päässyt kaivertamaan.

Meridassa ovat piipahtaneet ihka oikeasti myös pari löytämääni bloggaajaa:
avaramaa.wordpress.com
lulujajupi.blogspot.com

Huomenna alkaa taas koulukkaiden arki ja elämä palaa normaaliin uomaansa. Saa nähdä miten pitkään sadekeli pysyttelee niskassa ja pääsevätkö kouluissa harrastamaan hiihtoa ja luistelua kuten urheilutuntien ohjelmaan on kirjoitettu.