torstai 10. marraskuuta 2016

Viiniä Vanhalla - Barolo Friends kokoontuminen

Osuipa kohdalle hauskan helteinen tapahtuma lumipyryisen Helsingin keskellä.

Viinilehti ilmoitteli kirjeessään Barolo-viinien maistelutilaisuudesta ja olihan siihen syöttiin tartuttava kiinni.

Vasta tapahtumaviikon alussa tutkimme tarkemmin mistä olikaan kysymys. Viiniä kyllä, mutta kuinka? Lipussa ei mitään ihmeitä lukenut, olipahan vain aikataulu, jonka puitteissa olisi hyvä piipahtaa paikalla. Tapahtuman varsinaiset sivut kertoivatkin sitten hieman enemmän. Luimme, että tapahtuma on osoitettu vakavasti Piedmonten alueen viineistä kiinnostuneille ja tarkkaan valikoiduille paikallisten viiniklubien jäsenille. Sillä meiningillä sitten. Olemmehan toki viinikoulumme käyneet...
Mukava tilaisuus, harvinaisia, vasta maahan pyrkiviä tai vain ravintola- tai tilausvalikoimissa olevia laatuja maisteltavana.

Minulla oli missiona päästä jyvälle Nebbiolo-rypäleen mausta. Vaan kun en ole makuaistiltani mitenkään tarkka tai lahjakas, jäi tuo tavoite kyllä saavuttamatta. Huomasin myös, että tulin maistelleeksi useampia Barbera-laadun viinejä. Niistä yksi suosikki oli Barbera d'Asti Superiore Docg "Mysterium" 2014/15, joka oli todella pehmeä ja aavistuksen makeahko, vähätanniininen ja miellyttävä, ja joka sai silmien edessä paistivartaan kuvitteellisesti pyörähtelemään.

Sukulan viinitilan tuotannosta maistelin Barolo Docg "Meriame" laatua, joka oli hyvä ja käypäinen, vaikka lasiin kaadettaessa nenääni tuoksahti kissa. Tuo tuoksahdus kuitenkin hetimiten muuttui miellyttäväksi ja Sukulan suojatit -sarjan kumpuilevat viiniköynnösten peittämät rinteet lipuivat verkkokalvoille.

Viinin lämpöä sitten tarvitsinkin lumisateen seikoittaman joukkoliikenteen varassa kotiin paarustaessani. Eläköön Italia.