tiistai 26. toukokuuta 2020

Helatorstain reissun kolme Hoota

Oltiin saatu kutsu saunomaan iloiseen Itä-Suomeen. Piti kuitenkin ensin nähdä tulppaanit... 
Hanko oli esiintynyt kukkaloistossaan monella sometileillä jo useamman kerran, ja meren rantaankin mieli aina halajaa. Siispä vauhtia haettiin kasinon puistosta ja kirkon portaiden juurelta. 
Sää oli tuulinen ja kalsa, mereltä puhalteli kylmää viimaa mutta kaunista, niin kaunista oli taas kerran. 
Eikä Hangon reissua ilman Tammisaaren pyörähdystä. Tulppaanit loistivat sielläkin ja 
rantapuisto oli keväisen vihreissään ihana. 
Heinola Ruotsalaisen rannat meitä taas houkuttivat. Ilma oli ihana ja rannan kävelypolut suloiset veneineen ja silkkiuikkuineen. Muutama kanadanhanhi nähtiin myös, mutta kukkia ei enemmälti tavattu. 
Dorkin puisto katsastettiin taas, ja muutama uusi oivallus siellä olikin. Suosittelen Vesa Väänäsen Ite-taiteeseen tutustumista lämpimästi. 
Mikkeli valikoitui tällä reissulla toiseksi yöpymidkohteeksi ja rauhassa sai matkustajasataman kupeessa olla. Kaikki laivat siellä myös lilluvat sapattia viettämässä. 
Naisvuoren kierros toi silmiin lummetulppaaneja, mutta muuten olivat kukkaset vielä nupussa. 
Varkaus on aina pakko nähdä myös, vaikka hetkisenkin verran. Ohi ei voi ajella. Tällä erää haettiin ruokaa Mortonin konttiravintolasta ja syötiin Hertunrannan penkillä. Hyvää. 
Heinävesi oli päämääräkohde ja sieltä löytyikin oiva mökki ja veneretki jolla molskahdin järveen. Haukiveden vesi ei tuntunut kylmälle, mutta kaikki vaatteet menivät vaihtoon. Kyllä täytyy harjoitella veneeseen nousua ja poistumista, että jalka vähän ketterämmin nousisi. 

Kotiin suoriuduttiin Savonlinna, Ristiina, Kouvola reittiä. Viimeinen yöpyminen Haukijärven matkaparkissa 
tukkakoskelopariskunnan puuhia katsellen. 
Kouvolassa vielä pikainen pysähdys kirkkopuistoon, koskapa siellä helotti punaista. Hyvä reissu. Sillä aikaa oli tullut kesä kotipihallekin.