sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Mainio kirjalöytö - Reissussa: Eeva Saarto

Kiitos kotikirjaston eteisestä löytyvän kirjojenvaihtohyllykön, olen saanut nauttia Eeva ja Jukka Saarton  mainioista matkamuistoista Eevan kirjoittamien kertomusten muodossa.

Reissussa, on opus, johon on kerätty juttuja matkoilta vuosina 2001 ja 2002. Retket ulottuvat Tukholmasta Lontooseen, Agadirista Dubliniin ja moneen paikkaan siltä väliltä. Onpa kotimaan automatkojakin ja vierailu Mäntyharjun Salmelassa. 

Virkistävä ja ihana kirja. Eeva Saarto on taitava kirjoittaja ja melkoinen tietopankki kulttuurin ja historian saralla. Jokaisen reissutarinan lomassa oppii myös maan historiaa ja nähtävyyksien taustoja. 

On valtavan hienoa, että pariskunta on painanut tarinat kansien väliin ihmisten nautittavaksi. Olen nauttinut matkoista! 

Kirjoja on useita, ja googlaamalla sain selville, että antikvariaateista niitä voi ostaa. Kirjastoissa ei näytä olevan ainuttakaan, mikä on harmi. 

Kiitoksia Eeva, jos viesti sinut tavoittaa. Jukan kuolemaa v. 2017 koskevan uutisen löysin Forssan lehdestä netin pyöräytyksellä. 

Näin aika kulkee, muistot kuitenkin jäävät.