sunnuntai 10. elokuuta 2014

Ilma kuin Espanjassa, siis tapaksille...

Bar Tapastan punejuuret sinihomejuuston kera, maiskis


Ties kuinka monetta viikkoa jatkuu jo helle. Mahtavaa, mutta ukkoskuuroja on kyllä ollut myös ja vettä on saatu aseman alikulun täydeltä!

Pihamaassa kuivuus vaivaa terassin puolella eli paahteisella kohdalla. Sen sijaan takatontin lehvästöissä on edelleen kosteaa ja vehreää. Kulottunut nurmikko elpyi hetkeksi tuon mahtavan saderyöpyn seurauksena, mutta on nyt taas aivan keltaiseksi kulottunut. Uusille, keväällä hankituille pensasaidan taimille on pitänyt vettä kantaa, mutta muuten ovat kasvit saaneet pärjätä omillaan.

Innostipa hellekeli tässä päivänä muutamana piipahtamaan tapaksilla, eteläisen ilmaston, mutta myös uutiskirjemarkkinoinnin innoittamana. Ei ollut huono löytö ollenkaan. Suosittelen kaikille muillekin tätä pikkuruista, Uudenmaankadulla sijaitsevaa Tapastaa. Hyvä ruoka, eikä hinnatkaan olleet suolaiset.

Osuimme paikalle juuri ukkoskuuron alkaessa ja ystävällinen hovimestari/tarjoilija avasi meille ovet hiukkasen ennen virallista aikaa ja pääsimme sisälle katselemaan ulkona ryöppyävää sadetta. Mikäs oli siinä ollessa. Etukäteen olimme jo päättäneet  tilata Tapas menun. Hyvää.
Annoksessa oli yrttioliiveja, Manchego-juustoa ja balsamico-hunajapähkinöitä, Serrano-kinkkua ja cantaloupea sekä jättirapupannu, Chorizovarras ja mansikkasalaattia ja lisäksi paahdettua perunaa, chilikastiketta ja aiolia sekä yllä kuvassa näkyvää punajuurta sinihomejuuston kera. Oli siinä kahdelle syömistä kerrakseen, vaikka annokset olivatkin niin no, tapaksia, eli pikkuisia maistelupaloja. Juomaksi sopi hyvin talossa tarjolla oleva Cava Nu.

http://www.bartapasta.fi/fi/etusivu/