tiistai 7. kesäkuuta 2011

Miljoona ruusua


Juhlat on juhlittu, kiitos kaikille osaa ottaneille!
Sää suosi ja helle helli, kakut ja piirakat sulivat suussa ja pöydällä, mutta ruoka riitti ja meni kaupaksi, eikä kukaan tiettävästi saanut vatsakramppeja.
Juhlakalu oli väsynyt mutta onnellinen, kuten kuvaan kuuluukin.

Pihakukat myöhästyivät, kurtturuusu avautui sunnuntaina ja unikot kurkistelevat nyt nupuistaan, mutta ei se tahtia haitannut. Väriä löytyi syreeneistä ja kurjenpolvista sekä sammalleimuista ja ristikeistä. Apuja tuli taas myös äidin ruukkuistutuksista.

Alkuviikko on mennyt palautumisen merkeissä. En tajunnutkaan kuinka paljon päässä pyörivät juhliin liittyvät pienet yksityiskohdat, kupit ja kipot, sekä tarjoilu, vaikka kaikkea oli jo harjoiteltu viime keväänä. Nyt kuitenkin pöytään löytyivät myös ruokaliinat ja mehut ja limut. Tarjoilujen tuoteselosteista luovuimme sovinnolla kun ei niitä viimeksikään kukaan kaivannut...

Lämmintä piisaa ja tekisi mieli jo aloittaa lomailu. Pihasta puuttuu vain vesi, muuten olisi täydellistä. Linnun laulua, kukkasia ja lämpöä, mitä sitä muuta ihminen lomallaan toivoisi. Ei silti, lakkiaisvieraiden matka Liguriaan kyllä houkuttaisi myös, mutta päätös pitää: kesäloma Suomessa ja matkustelu syyslomalla.