lauantai 30. kesäkuuta 2018

Lepaan puistopuutarha on ihana!

Huom! klikkaa kuvat suuriksi.

Vietimme juhannuksen Hämeen kyliä kierrellen. Matka alkoi lupaavasti kun rantauduimme Hämeenlinnan keskustan kupeeseen leppeässä kesäillassa. Kävelimme ja kiertelimme kaupungin katuja, tutkimme kauniita rakennuksia ja ihmettelimme kuinka paljon ulkomaalaisia ryhmiä hakeutui sievän Ravintola Piparkakkutalon suuntaan. Katselimme linnan puistoa, ylitimme sillan ja kuljimme pitkin kauniita rantoja.

Sateen alkaessa ripsutella koukkasimme uuden, moottoritien päälle valmistuneen, kauppakeskus Goodmanin suojaan. Uudenkarhea, monessa tasossa puhtaan valkeana hehkuva ostosparatiisi oli miellyttävä. Mieleen jäivät tavanomaisista kotitaajaman kaupoista poikkeavat liikkeet kuten Bikbok ja Your face, joissa oli mukavan näköisiä kesävaatteita, mutta nyt ei ollut sellainen hetki...







Yö sujuikin sitten sateen ropinassa.

Juhannusaaton aamuna suuntasimme Lepaalle. Ihka ensimmäiseksi Lepaan viinitilalle ja viinimyymälään ostoksille. Kätevä keskittymä tuo paikka olikin, sillä samassa pihapiirissä toimivat Lepaan golfin, keramiikka ja savipajan, taimiston ja viinitilan myyntipisteet.  Lounasruokaa oli tarjolla ja tilat viihtyisät, valoisat ja avarat. Ostosten jälkeen kiertelimme ympäristössä Hamin puutarhoja etsien, vaan eiväthän ne siinä olleet.



Pienen matkan ajettuamme hoksasimme kyltin Hämeen ammattioppilaitoksen puutarhatilalle ja sieltä avautuivat monet ihanuudet. Kiertelimme ja katselimme polkujen varren istutuksia, löysimme tiemme punaiselle mamselli myllylle ja sen vierestä aukeavaan hedelmäpuutarhaan.

Aivan erityisen ihana alue löytyi läheltä rantaa pikkuisine lampineen ja paahteisen paikan rinteineen.
Helteinen alkukesä oli saanut kaiken kukkimaan ja viime päivien pisarat lopuksi virkistäneet kasvit parhaaseen hohtoonsa. Pionitkin vielä hehkuivat suurina mättäinä varjoisemmissa paikoissa.

























Parahiksi saimme kaikki alueet laivarantaa myöten koluttua ennen kuin hyytävä myrskytuuli ja sade hätyytteli meidät autolle.