Tietoja blogista


Tervetuloa sivuille, joilla välähtelee mukavia matkakohteita, monenlaisia tapahtumia ja sekalaisia sattumia, joita elämä eteen pulpauttelee. Bannerikuvan olen ottanut Haminassa syksyllä 2012.

Katse Avartuu -blogi sai alkunsa Audiovisuaalisen verkkoviestinnän kursseilla vuoden 2009 lopussa. Aikanaan kurssitehtävänä, "pakkopullana" alulle pantu blogi innostikin yllättäen kirjoittelemaan, kuvaamaan ja videoimaan, ja blogi jäi elämään. Myöhemmin, AMKin eWorking/eLearning opiskelujen myötä blogi on saanut trendikkäitä some-liitännäisiä fb:ssa ja twitterissä.

Vuoden 2010 aikana blogitekstejä on syntynyt viikonloppuisin tehdyistä asuntoautoreissuista, lomamatkoista ja monivivahteisista junalla kuljetuista työmatkoista pääradan varrelta. Vuosi 2010 lienee ollut VR:lle historiallisesti ongelmallisin runsaan lumen tulon vuoksi ja minulle shokkihoitoa kymmenen vuoden autoilun muututtua juna-asemilla odottelemiseen. Vuoden 2011 jälkipuoliskon postauksia puolestaan hallitsee suru ja melankolisuus äidin äkillisen kuoleman johdosta. Vuosien 2012 ja 2013 postaukset näyttävät enimmäkseen käsittelevän luettuja kirjoja, tehtyjä asuntoautoretkiä ja sekalaisissa tapahtumissa hyppäämisiä. Elämä etenee, lapset muuttavat kotoa ja on aikaa omille jutuille. Vuonna 2014 olen kirjoitellut asuntoautoilusta, puistoista ja puutarhoista. Puutarhanaiset ovat vieneet mukanaan ja harrastuksesta on tullut aikatavalla aktiivista.

Blogin nimen taustaa on se, että kun luin eräästä eepoksesta kuinka stressaantuneen ihmisen näköala kapenee, ja itsessänikin sen tunnistin, valitsin tälle "selviytymispäiväkirjalle" nimen todellisuuden toiselta laidalta.

Luetuimpiin postauksiin kuuluu edelleen "Venaa Rauhassa" jota on googlattu eniten "Six ribbons" postauksen ohella. Tosin "Miljoona itikkaa ja mahtavia marjaviinejä" postaus nostaa osuuksiaan kaiken aikaa. Uutena listalle nousijana on kirjatarina: "Takuuvarma ihanuus - Linda Olssonin Kaikki hyvä sinussa."

Tule mukaan "Haaveilijan puutarhaan".

Blogin pihajuttuja voi seurata myös FB:ssä osana Haaveilijan puutarhaa, sivuilla, joille keräytyy muistoja ihanista puisto ja kukkakohteista, lomareissuista sekä monenlaisista haavepaikoista. Myös joskus runoja (omia ja toisten) sekä tarinoita ja tapahtumainfoja, joita seurailen eri kanavilta, sekä tietysti jutustelua ja ehkä myös satunnaisia äänimaisemia Kurjenpolvipihan elämänmenosta.