sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ihana valokarnevaali rikkoi kävijäennätyksen paukkupakkasista huolimatta


Mahtava Lux Helsinki aloitti vuoden riennot jäätämällä sormet koppuroiksi, mutta tarjosi taas mieleenpainuvia muistoja ja upeita valoilotteluja.

Loppiaisena alkanut tapahtuma sai vastaansa kipakat paukkupakkaset -25 astetta! Ei tullut pieneen mieleenkään lähteä kierrokselle silloin. Onneksi luvassa oli lauantaille lauhempaa keliä, minkä varaan laskimme, ja onnistuimmekin, sillä tänään mittarissa on taas -18 asteen lukemat.

Eilen pakkanen paukkui (vain) viidentoista asteen huippeissa, mutta helsinkiläinen tuuli laittoi peliin omat kertoimensa saaden nenän kipristelemään ja sormet kohmettumaan kameran napilla melko nopeasti.Kierros alkoi Ateneumilta, mutta kipakassa säässä ei miellyttänyt ajatus seistä jonossa joka ulottui pitkälle kiertäen koko talon seinustan. Siispä jatkoimme suoraan Tuomiokirkolle. Jo sinne mennessä sai ihailla seitsemän minuutin mittaista Megamap-teosta, joka heijastettiin Tuomiokirkon tapulin seinään ja oli todella hyvä, mutta josta ottamani kuvat eivät kovin kummoisille näytä. Isännän video saattaa sen sijaan olla onnistunut, toivottavasti.

Sen sijaan Ilon kuvia -teos Tuomiokirkon pinnassa tallentui sentään jollakin tavalla.


Hyytävästä kelistä huolimatta koko kierros tuli katsottua. Vanhan kirkon puiston Color ja Lantern park oli vaikuttava. Ja hauska idea oli Cloud-teoksen vanhoista hehkulampuista koottu pilvi Annankadun ja Kalevankadun risteyksessä.Ainoastaan Ateneumin sisällä olleet teokset jäivät näkemättä, toinen pitkän jonon takia, yritimme sinne uudelleen vielä vihon viimeiseksi, ja toinen sen takia, että se oli rikki.

Illan päätteeksi päädyimme lämmittelemään Il Sicilianoon aitojen makujen pariin, emmekä pettyneet. Antipastit sekä fettutcinet ja Canneloni Della Nonna upposivat hyvin Virgo Sicilia viineineen, eikä kylmästä ollut hetken päästä juuri tietoa. Kiitos Lux Helsingin järjestäjille! Tänä vuonna rikkoutui kävijäennätys, minkä kyllä huomasi. 
Ja Kyllä - taas vuoden päästä tullaan!

Katso ihmisten ottamia mahtavia kuvia tapahtumasta