torstai 5. marraskuuta 2015

Reissu Tampereen kautta Jämijärvelle - vaihdelaatikon huoltoa

Viime viikonloppuna pääsi armas Ducatomme alias Römpötti-Rutinoff ansaitsemaansa hoivaan ja huoltoon. Matkattava oli täältä ruuhka-Suomesta aina Jämijärvelle saakka, että vanhuksellemme löytyi osaava, ja palvelua kohtuuhintaan tarjoava huoltamo T. Hinttu. 

Lauantaina ajelimme siis Tampereen vedellisiin maisemiin iltaa viettämään. Automökille löytyi paikka Ratinan rannan kupeessa olevalta paikoitusalueelta. Näin syksyllä tilaa oli mukavasti, vaikka Halloween viikonloppu kyseessä olikin.

Meneillään oli myös vast'ikään avatut Valoviikot, joten kaunista katseltavaa hämärtyvässä noitien ja kurpitsojen yössä riitti kovin. 

Sunnuntaiaamuna matka jatkui kohti korjaamoa, kauniit järvimaisemat vain vilahtelivat auton ikkunoista kun ajelimme ohi Ikaalisista. Kevätreissukohde? Mahdollisesti.

Jämijärvellä koetimme löytää aamupalapaikan. Neste-huoltoaseman ikkunassa oli lappu "suljettu sunnuntaisin", joten oli etsittävä muuta. Keskustassa (kaksi katua poikittain) oli ravitsemusliikkeen näköinen paikka "Pub". Sinne siis. Kyselimme paikan emännältä syömisistä, mutta vastaukseksi saimme, että ei mitään ruokaa ole tarjolla ja ystävällisen vinkin mennä lähimpään muonitusmajaan Jämille. Siellä meitä odottaisi oikein noutopöytäkin.

Jämistä emme olleet kuulleetkaan aikaisemmin, mutta selvisihän tuo. Suuri ulkoilukeskus hotelleineen, hiihtoputkineen, pienkonekenttineen, laskuvarjohyppääjien tukikohtineen, latuineen ja muine maastoineen.
                                 

Ja ravintolassa armoton kuhina! EU-virkamiehiä lienevät, tullin tai rajavartiolaitoksen monikansalliset joukot oikein miehissä, ja naisissa, olivat leirittämässä Jämillä. EU-tähtirivit liivien seluksissa tuikkien kulkivat nuo monikieliset ryhmät noutopöydän ympärillä lappaen lautasilleen porkkanaraastetta ja uunilohta, ihan kuin meikäläiset ikään.










Jämijärvelle jäi auto, ja nyt jännityksellä odotetaan voiko korjata, ja valmistuuko marraskuun aikana, että saamme vanhuksemme noudettua ennen lumikelejä talvilevolle omaan pihaan.