torstai 15. lokakuuta 2015

Lomareissun mittainen tukipaketti Kreikkaan - tulossa retki Evian saarelle

Santorini, Thira

















On tiedossa syyslomareissu. Varattuna on lomalento Ateenaan ja siitä matka jatkuu autolla noin sadan kilometrin päähän saarelle nimeltä Evia, tarkemmin Eretrian kunta ja kylän liepeet, jonne pääsee maantietä pitkin Evianlahden ylittävää siltaa.

Odotettavissa on meille aivan uusi ja ennen näkemätön, kuvausten perusteella historiaa ja ateenalaisten lomavilloja pullollaan oleva, maatalouspainotteinenkin Kreikan saari. Se Kreikka, mitä aiemmin olemme nähneet, on varmaankin aivan toisenlaista, sillä vain Santorinin valkoiseksi kalkituilla kuvankauniilla 'postimerkkisaarella' olemme lomailleet aikaisemmin.

Hotellialueen manttaaleista löytyy kuvauksen perusteella niin puistoja kuin lenkkipolkuja ja oma rantapätkäkin. Vähän ihmettelen, että tämmöinen matka on tulossa, mutta en lainkaan vastustele.

Jos perinteet kutinsa pitävät, pyörimme tätä Kreikan toiseksi suurinta saarta (Kreeta on suurin) viikon verran ristiin rastiin, mutta puitteet on nyt kyllä myös altaalla ja rannalla lepäilemiseen. Toivottavasti paistaa aurinko.

Mielenkiintoista olisi nähdä Ateenan kaupunkiakin, mutta lienee viisaampaa pitää suunnitelmat suppeina. Viikossa ei paljoa ehdi, pelkkä Parthenon ja Akropolin ympäristö vaatisi useamman päivän tutkimisajan.

Innolla reissua odotan ja vanhoja Santorinin kuvia selailen. Turistisanastokin pitää päivittää; kalimera, kalispera ja kalinihta ovat vielä sentään muistissa.

Vanhoissa Kreikka-muistoissa virittäydyn matkaan, Jassas!