sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pilvikadun talo, tv-sarja Australiasta pitkästä aikaa

Usein surffailen tv-kanavilla, eikä sieltä tunnu monista kanavista huolimatta löytyvän mitään katsottavaa. Joskus on tarjolla myöhäiselokuvia, jotka laitan tallennukseen ja katselen parempana aikana, mutta niitäkin on aika harvoin.

Eikä siitä kovin kauan ole, kun juttelin jonkun kanssa, että on kummallista, ettei pitkään aikaan ole telkkarissa ollut australialaisia sarjoja. Aikanaan suosikkeihini kuuluivat Six Ribbons eli Vastatuuleen (jonka tunnusmusiikki oli Vain kaksi nauhaa), sekä Town like Alice eli Viisi mustaa kanaa.

Nyt ihan sattumalta osui kanavasuffatessa Areenasta silmiini Australialainen minisarja Cloudstreet eli Pilvikadun talo. Siitä tuli heti suosikkini.


Sarja kertoo kahden perheen tarinaa.
Maalta kovaa ja epäonnekasta elämää kaupunkiin pakenevan Lambin kuusilapsisen suurperheen sekä pikkukaupungissa, Pilvikadun talossa, majaa pitävän Picklen perheen tarinat kietoutuvat yhteen, kun Lambit vuokraavat ainaisesti rahapulaiselta Picklelta talon toisen puoliskon ja aloittavat kaupan pidon.

Kummallakin perheellä on omat erikoisuutensa. Lambeja pitää pystyssä tiukka ja tarkka Orrie, joka pursuaa ideoita ja johtaa hyväluontoista miestään Lesteriä ponnistelemaan kovasti perheen hyväksi.

Picklet ottavat elämän rennommin. Perheen muonituksesta vastaa lähinnä tytär Rose, jolla on hyvä lukupää, toiveita aina yliopisto-opintoihin saakka, mutta joka joutuu mukautumaan niukan arjen vaatimuksiin.

Sarjan ensimmäinenkin jakso on Areenassa nähtävissä vielä vajaan kuukauden, joten hyvin ehtii mukaan tähän tunnelmalliseen ja herkkään kuvaukseen se, ken on kaivannut hvyää tv-draamaa australialaiseen tapaan toteutettuna.

http://areena.yle.fi/tv/1816135