sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Aurinko jäi Espanjaan - Benalmadenassa pitkästä aikaa


Castell del Sohailin rinne

Voi miten harmillista oli lähteä pois Espanjan auringosta! Alkupuoli lomasta kun sujui viileähkössä tuulessa ja tihkusateessa ja sitten kun aurinko viimein alkoi lämmittää olikin meidän lomamme jo lopuillaan.

Paljon nähtiin ihania asioita kuitenkin ja polkumme johtivat tälläkin kertaa 'linnasta linnaan'. Aivan uusi tuttavuus oli Fuengirolan linna Sohail. Suloinen paikka ja suotuisasti osui sinne retki, kun vasta rantakadulle tultuamme alkoi sataa tihkuttaa ja oli piipahdeltava sade katoksiin tämän tästä.

Aloran linna käytiin tarkastamassa myös, mutta se oli työn alla, eikä linnan pihoihin voinut muuta kuin kurkistellä muurin raoista vaan.

Rondan ja Mijaksen reissut tehtiin tietysti myös. Aina ne on tehtävä, vaikka paikat ovat niiiin tutut! Mutta ihanat! Rondaan lähtiessä luulimme luvassa olevan lämpimän päivän, kun rannassa näet paistoi aurinko. No, vuorilla lämpötila tippui ollen ensin seitsemän astetta ja perillä Rondassa vain neljä astetta. Hyytävän kylmää ja tuulista. Kuvistakin tuli tietysti hieman alavireisiä ja harmaita. Harmi.

Mijaksen reissua sen sijaan sää siunasi. Eikä meillä sieltä muunlaisia kuvia olekaan kuin aurinkoisia. Nytkin oli kirkkautta riittämiin, vaikka lämpöä piisasi vain tuulelta suojattuihin paikkoihin. Kuvien kannalta valoa oli jo liikaakin.Omassa rannassa kaikki oli kuten ennenkin. Hiukkasen nuhjuisempaa ehkä oli. Lama vaikuttaa ikävällä tavalla rakennuksien kunnossapitoon, mutta rannat ja puistot olivat hyvin kauniit ja erittäin siistit kuten aina. Viihdyttiin ja oli oikein mukavaa.Huikea kokemus saatiin myös Malagassa, jonne ajelimme katsomaan jouluvaloja. Onnistuimme osumaan paikalle suuren fiestan aikaan. Kaikki paikat olivat ihmisiä pullollaan. Iloisia suuria seurueita istuskeli ravintoloiden terasseilla viiniä juoden. Keskutan kauppa- ja kävelykadun täytti joulumusiikki. Siellä rummutettiin ja laulettiin ja mikkihiiret, tontut ja paholaiset pörräsivät joukossa mukana. Hulvattomat juhlat ja kauniit, valtavat holvikaarimaiset valot!