sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Aurinkoinen Helsinki-päivä!


Aivan mahtava viikonloppu. Eilisen auringonpaisteisen iltapäivän vietimme kierrellen Helsingin puistoja ja rantakatuja. Olipa kaunista! Hassua kyllä, joissakin paikoissa intouduimme muistelemaan Berliinin helteitä, puutarhoja ja kosmopoliitteja rantabaareja.

Aloitimme kierroksemme ratikalla numero 2 päämääränä Alppipuisto. Hassua, että kaikki kymmenet vuodet olen junalla kulkenut ohitse tuosta ihanasta puistikosta koskaan poikkeamatta sen mukaville käytäville katselemaan näyttäviä kukkaistutuksia, suuren suuria nauhusrivistojä tai rhodomajoja tai suurta ja viehättävää vesiallasta. Voi vain kuvitella mille kaikki näyttää parhaimman kukinnan aikaan. Vieläkin oli vehreyttä ja väriä jäljellä. Nauhukset kukkivat keltaisenaan ja syyshortensioiden väri oli juuri taittumassa vaaleanpunertavaan. Kaunista.











































Alppipuistossa nousimme Linnanmäen kupeessa näkyvälle huvimajalle. Siellä istui maisemaa ihailemassa venäläisseurue mukavasti jutellen. Mistä lie olivat sinne tiensä löytäneet. Isäntä muisti nuoruudessaan paikalla käyneensä - minä en ollut milloinkaan sinne kiivennyt. Suosittelen.



Linnanmäen porttien ohitse johti tiemme kohti Lenininin puistoa. Tuohon puistoon kääntyi kävelytie, jonka viitassa luki Kulttuuritalo. Koska tiesimme puistikon sijainnin, arvelimme, aivan oikein, että kyseessä täytyi olla etsitty paikka, muuten emme kyllä olisi osanneet asiaa arvata.

Kaunis puisto nousee aivan Linnanmäen kallioille ja sen huolitellut polut kiertelevät läpi erilaisten istutusalueitten aina monimuotoisille vesiaiheille. Puroja, putouksia ja laajoja altaita alueella on paljon. Harmiksemme ne nyt olivat kaikki kuivia. Selvyyttä emme saaneet, oliko vettä johdettu puistoon lainkaan tämän kesän aikana. Kyltissä, jonka huomasimme puistosta poistuessamme, mainittiin puiston kunnostushankkeesta. Kyltin mukaan työn pitäisi valmistua tänä kesänä, mutta ehkä vettä saadaankin vasta tulevana suvena?