torstai 20. helmikuuta 2014

Muisti pätkii, kesäkuvat kadoksissa - Ruikan mylly


Kilahtipa sähköpostiin tässä päivänä muutamana Puutarhanaisten kesäretkikutsu ja ohjelma. Retki suuntautuu tällä erää Huovilan puistoon, ihanaan paikkaan, jossa kerran olen syksyn kynnyksellä käynyt. Silloin pääsin näkemään hiipuvaa kukintaa ja alkavaa ruskaa romanttisen puiston kiemuroilla käytävillä.

Matkaohjelma oli kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen, ruokailu Jokelan kartanossa ja tutustuminen Saaren kartanoon sekä vierailu Hankalan Pellavaloukussa. No tuota Pellavaloukun kuvaa nettilinkistä hetken tuijotin ja mietin, että siellähän olen käynyt. Jollain autoreissulla varmasti juuri tuon näköisessä paikassa kävimme, mutta milloin, minkä retken yhteydessä? Muisti pätkii.

Etsin siis todisteita, kuvia puistoretkestä ja kesän reissuilta mutta ei mitään sopivaa löytynyt. Mutta kun tuon sillan varmasti muistan ja tuommoiset sisätilat, pitkät pöydät ja hirsiseinät ja perinnetavarat. Ei auta, mielikuvitusko on tehnyt tepposet vai unessako lie olen siellä ollut?

Viimein sytytti. Ei siellä päinkään, ei pellavaloukku ollenkaan vaan kesälomareissun kotiinpaluuosuudella löytynyt Ruikan mylly! Sinne osuimme, kun kävimme katsomassa Eurajoen museomaisemia ja Vuoljoen kartanoa. Osuimme paikalle juuri Eurajokipäivien aikaan. Tapahtumia oli kylällä monenmoisia ja Myllykin auki satunnaisille matkailijoille.

Kuviakaan ei minun kätköistäni löytynyt, sillä olin tuhlannut kameran akut loppuun jo Kristiinankaupungissa. Porista eteenpäin kuvausvastuu oli yksinomaan isännällä ja kuvat tietysti hänen kansioissaan.

Helpotti, ei sentään dementiaa, vielä palailee muisti pätkittäin ja eri reissujen ilmansuunnat hahmottuvat kun muutaman päivän antaa ajatuksen muhia.