keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Jolla ja naisen logiikka!

Ylhäältä alas ja alhaalta ylös, välillä sivulta keskelle ja taas alusta. Ei ole mitään tasapaksua oikealta vasemmalle hipelöintiä tämä Jollattelu! Nyt jo pikkuhiljaa alkaa suu vetäytyä hymyyn tämän uuden puhelimen kanssa.

Hommasin nimittäin ihka ensimmäisen älypuhelimen! No tietysti halusin Jollan, minkäs muun. Ennakkotilaajien joukossa iskin kiinni mahdollisuuteen säilyttää edes jotain osaamista täällä suloisessa Suomessamme, maassa niin armaassa, josta kaikki kaunis tahtoo kuolla ja suuri surkastua alhaiseen...

Ensivaikutelma luurista oli ihmettelevä; että tämmöinen jaa, no virtaviivainen, joo...
Käynnistys ja numeroiden tököttelykin onnistuivat ihan jees, mutta ne sovellukset. Auts! Etsin ja pyöritin, pyöritin ja ihmettelin, luin luurin mukana tulleen ohjelirpukan uudestaan ja uudestaan, mutta en hoksannut. No, soittaa sillä saattoi ja nettiinkin pääsi, niin että mikäpäs siinä. Enhän minä niitä sovelluksia mihinkään tarvitse. Joo, tviittasin ja twitteröin, tutkailin ja tuumiskelin. Mitä tehdä? Kumma kauppa, sisään pääsee, vaan mitään ei voi tilata. "Ongelma kaupassa" kaiken aikaa.

Vihdoin löysin oikeille apajille, JollaSuomen sivuilta alkoi löytyä järkeviä neuvoja ja "pellepelottomien" kokeiluja puhelimen ominaisuuksista. Päivitykset piti tehdä, sitten kauppa avautuisi. No mistäpä päivitykset, järjestelmästä ja laitteen ominaisuuksista, sieltäpä sieltä. Pyristelin ja pyöritin taas, mutta ei se mitään ilmoitellut, käyttöjärjestelmät kyllä juu, mutta mistäpä ne päivitykset.

Vihdoin viimein kyllästyin ja päätin palauttaa tehdasasetukset. Aloittaa kaiken alusta, ennen seinään heittämistä. Ja sitten, uuden alun kautta alkoi selvitä. Vaihe vaiheelta hamusin läpi kaikki kauppapaikat, tilitiedot tiputtelin, loihdin ukset uutukaiset, numerot muistiin lukitsin. Jopa aukesi Jolla!

Vielä viimeiseksi lueskelin tilityksiä akun kestosta, tätä "tamakotsia" kun on täytynyt letkuruokinnassa pitää joka ikinen ilta ja väliin päivälläkin. Nyt on tinapaperit toisen puoliskon siruttimiin asetettu ja tällä hetkellä akku on kestänyt ja kokonaiset kaksi vuorokautta normaalia käyttöä. Ei hassumpaa, ja vieläkin on kolmekymmentä prosenttia tehoista jäljellä.

Mielenkiintoinen vekotin. Omaksi kasvaa ja side syntyy, kun oikein monta kertaa avaa, sulkee ja asentelee. Toisia puolikkaita nyt markkinoille odottelen. Joku nörttiniekka oli jo keksinyt langattoman latauksen ja laittanut aurinkokennon toisen puolikkaan taustalle. Latautuu kuulemma myös 70 Watin lapulla!

Minä voisin näin pakkasten alettua haluta vaikkapa sellaisen puoliskon, jossa on kädenlämmitin. Puolikas senkun lämpöä tiristäisi kylmille kätösille, sen voisi vaikka muhvin sisään sujutella.
Tai sellainen puolisko olisi kiva, joka vilkuttelisi värivaloja ainakin joulun aikaan.
Voisipa olla kätevä semmoinenkin "Other half" joka näyttäisi laserin tavoin punaista pilkkua, millä saattaisi sohottaa valkotaulun kuin karttakepillä ikään.

Mielenkiinnolla odotan, yksi jo ehkä on tiedossakin, nimittäin Qwerty-näppäimistö. Sellainen puolikas olisi kyllä kätevä. Nyt tahtoo mennä "senat sakaisin" kun töpöttelen pakkaspöhnäisillä ja kuolon kylmillä sormilla kirjaimia, jotka kovin herkästi hyppelevät.