sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Lunta maassa, mieli hiekkarannoilla
Itsenäisyyspäivänä saapui lumi, joka on jäänyt maahan ainakin pariksi päiväksi.

Lauantainen pyörähdys Porvoon pikku putiikeissa nostatti mieleen talvisen taian, glögiä maisteltiin, ihmiset olivat iloisa ja mukavalla markkinatuulella. Mukulakivikadut olivat todella liukkaaksi tallautuneet ja kiilteleväiset ja väki lipsutteli hissukseen ja vakaasti puodista toiseen. Porukkaa oli paljon liikkeellä. Viime vuonna osuimme paikalle pikkuisessa tihkusateessa, joten nyt oli tunnelma paljon satuisampi.

Kotipihalla valkoinen huntu peittää nurmikon, ja kun sää on pysytellyt pikku pakkasen puolella, on näkymä säilynyt talvisena koko viikonlopun ajan. Minulle tämä määrä lunta ja pakkasta olisi aivan sopiva. Riittää kun on valkoista ja valoisampaa ja sopivan raikas keli liikuskella ulkosalla.
Talven tulosta huolimatta mieli vilistelee lämpimissä vesissä, vuoristopoluilla ja hiekkarannoilla. Pikku pyrähdys Fuerteventuraan odottaa vielä ennen joulua. Kielikylpyjä olen jatkanut ja kovasti lueskellut matkaoppaita. Etukäteen patikkapitoiseksi ajateltu viikko on suunnitteilla. Saapa sitten nähdä jääkö altaalla makoiluksi. Lainasin kuitenkin Kanariansaarten luonto-oppaan ja tiukasti tutkiskelen mahdollisia kasveja sekä lintuja, joita retkillä voisi kohdata.