tiistai 24. syyskuuta 2013

Viiniä Vanhalla ja Tukholman tuulahduksia!



Viime viikolla oli taas vuosittaisen Mikä viini? -tapahtuman aika. Tällä kertaa kokoonnuttiin Vanhalla ylioppilastalolla ja järjestäjien kanssa keskustellun perusteella paikka tulee jatkossakin olemaan sama. Pörssin tilat ovat käyneet ahtaiksi laajentuneelle seminaariohjelmalle ja monille maistattajatahoille. 

Tällä kertaa maistelukojut oli järjestetty maahantuojittain eikä maittain ja minulle oli nyt vaikeampaa löytää omat suosikit. Ehkäpä Argentiinan hedelmäinen Alma Mora Shiraz-Malbec ja Raikas Saksan gewürztraminer olivat mukavimmat. Piipahdimme myös shamppanjateistingissä jossa kirpakan poreileva juoma helmeili hetken lasissa ja kielellä. Suosikkia en löytänyt. 

Aurinkoinen Tukholma 

Lauantai oli mitä mahtavin päivä kierrellä vanhassa kaupungissa ja keskustan kauppakortteleissa sekä kahviloissa. Mahtavan kauniita rakennuksia katseli mielikseen aurinkoisessa hohteessa ja puistojen kukatkin kukkivat vielä. Kungsträdgårdenin nurmikot olivat täynnä auringonpalvojia ja tunnelma suihkulähteen ympärillä oli kesäinen. 

Sunnuntai olikin sitten pilvipoutainen ja tuulinen päivä. Hop on -bussilla kiertelimme katselemassa maisemat jotka jäivät kävelylenkkien ulkopuolelle. Scandic Grand Central oli viihtyisä ja asiallinen hotelli, jonka aamiainen oli runsas ja hyvä. Seikkailu bussilla hotellille toimi hyvänä kielikylpynä. Onneksi ihana bussikuski auttoi oikealle pysäkille ja antoi hyvät ohjeet perille asti.