lauantai 22. kesäkuuta 2013

Keskikesä

Juhannuksenalusviikko vilahti nopeasti. Viikonlopun autoreissun teimme Forssaan ja vaikka sää oli ennustettu epävakaiseksi, suosi auringon paiste meitä koko lauantaipäivän. Kiertelimme Forssan keskustaa ja uintipaikkoja ristiin rastiin. Erityisen kaunis on kehräämön alue sekä Finlaysonin vanha tehdasalaue, jossa on nyt monenlaista pienyritystoimintaa.

Ihastuttava oli Forssan eläväinen tori. Lauantaipäivä kun oli, oli ihmisvilinä ja markkinameininki mitä parhain. Olipa paikalla, Paviljongin lavalla, jopa elävää musiikkia. Lammin uimarannan valvojapoika tiesi kertoa, että lähes jokaisena kesälauantaina torilla soittelee joku paikallinen pumppu. Viihdyttävää oli, ja kaunista. Tällaiselle torittoman kaupungin kasvatille oli viihdyttävää ihan vain istuskella kauniin lammikon rannalla ja kuunnella ja katsella torin vilinää.

Extempore lähdimme myös käymään Tammelan makkaramarkkinoilla, kun sellaiset huomasimme olevaksi lähitantereilla. Voi mitä makuja, puolukka- aura twistiä ja tomaatti-mozarella makkaraa. Nam, kannatti käydä. Tulomatkalla olimmekin jo bonganneet HK:n makkaratehtaan tien varrella.

Varsinainen 'issue', jota olin lähtenyt katsomaan oli Jokioisten MTT:n puistoalue; Ferraria, Wendlan puutarha, kartanon puisto sekä Elonkierto. Nekin ehdittiin katsella mukavassa säässä. Vasta kotimatkalla, kun ajelimme Karkkilan kautta Högforsin ruukkia ja koskea etsiskellen, alkoi sataa oikein kunnolla. Sitkeä työ kuitenkin sai palkintonsa kun löysimme Myllykosken puiston ja pärehöyläsillan vaikka ne olikin tehokkaasti piilotettu uteliaiden turistien silmiltä.