lauantai 18. toukokuuta 2013

Kevättä reissun varrella


Vihdoin on tullut kevään ensimmäinen autoreissu tehdyksi. Mahtavan vihreää ja vehreää, ja se valkovuokkojen määrä metsien kätköissä!

Aivan muutaman päivän aikana on kesä saapunut kotipihaan. Narsissit ovat kaikki nostaneet päänsä ja ovat  tällä viikolla parhaimmassa terässä. Tulppaanien laita on niin ja näin. Aina yhtä luotettavat keltaiset Appeldoornit ovat juuri nyt ihanasti kukassa, mutta uudet, perennapenkkiin istuttamani ovat kärsineet kovan harventumisen viime kevääseen verrattuna.

Repovesi

Osuimme reissullamme Repoveden kansallispuistoon. Tällä kertaa löysimme jo aikaisemminkin etsimämme riippusillan! Mahtava, vaikka ei ollenkaan niin huojuva kuin Utajärveltä löytyvä serkkunsa. (Video Utajärven sillasta löytyy reissuvideoista).

Mutta sen sijaan tämä Lapinsalmen silta on kapea ja korkealla, pudotusta vedenpintaan on vaikuttavan paljon, voi hyvin kuvitella alla ahnaan krokotiiliparven odottavan leuat louksuen...


Toinen ihastuttava löytö oli Karhulinnan kartanomiljöö Kotkan kupeessa Karhulassa. En ole siellä koskaan aikaisemmin käynyt, mutta nyt oli aivan otollinen aika. Kaunis kermakakkumainen ja koristeellinen kartano seisoi raikkaan vihreässä kevätmaisemassa jylhästi, mutta ehkä hiukan yksinäisen oloisena.

Kartanon ovessa oli teksti, jonka mukaan komistus on varattavissa yksityisiin tilaisuuksiin. Toivon todella, että joku sitä käyttää, ainakin rakennuksesta oli pidetty hyvää huolta ja ympäristö oli kaunis ja hyvin hoidettu.Enkä malta olla laittamatta tänne vielä yhtä kotoista kirsikkapuun kuvaa, nautin niin paljon näiden japanilaisten kaunottarien keväisestä ihmeestä. Haaveissani olen Kiotossa kirsikankukkien aikaan...