torstai 22. marraskuuta 2012

Nuuksion Solvalla saa Haltian vierelleen

Viime viikonlopun reissulla ajelimme kotiin Nuuksion kautta. Tarkoituksella sinne koukattiin, sillä tiesin, että niille tienoille on valmistumassa Suomen Luontokeskus Haltia. Pieni yllätys kuitenkin oli tajuta, että uudisrakennus nousee lähes Solvallan urheiluopiston tontille, tai ainakin välittömään läheisyyteen samalle rinteelle. Solvallan ihanaa miljötä ja kaunista luontoa olin päässyt ihailemaan joku vuosi takaperin, kun siellä järjestettiin Tyky-päivän ohjelmaa. (Nappasin siltä reissulta muistoksi mukaani myös tervakukan juurakkosykerön, joka majailee nyt pihapömpelini kukkapenkissä.)

Myös ylös metsän kätköihin, urheilukenttien tuntumaan oli noussut suuri, muhkea uudisrakennus. Kyllä nyt kelpaa oppilaitten harjoitella uusissa tiloissa.

Hienot olivat uudet pytingit. Haltian rakennus valtava ja arkkitehtuuriltaan erikoinen. Luontokeskuksen verkkosivujen mukaan se on saanut inspiraationsa Kalevalaisista tarustoista. Kyllä odotan mielenkiinnolla rakennuksen avautumista ja ensimmäisiä näyttelyitä.