sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kukkia ja kirjojaKylmeneviin iltoihin ja hengityshuurua hohkaviin aamuihin on mahtunut junakirjoja ja muuta lukemista. Juuri suljin Ayad Akhtarin esikoisromaanin Appelsiininkuorten katu kannen. Kyseessä on nuoren pakistanilastaustaisen pojan kasvutarina Amerikkaan muuttaneen perheen ainoana poikana. Kaikki sujuu tasaisen lapsuuden, normaalien perheriitojen ja ainoan lapsen yksinäisyyden ja kaveripiirin parissa kunnes perheeseen muuttaa äidin lapsuudenystävä Mina, kuvankaunis ja harras muslimi. Siitä alkaa kiehtova tarina joka tutustuttaa matkassaan Koraanin runokkaisiin säkeisiin ja erään muslimiseurakunnan vallankäyttöön ja sisäänlämpiävään sosieteehen.

Pihapuuhat ovat jääneet vähemmälle. Suuren pihakoivun kaatamisen myötä haravoinnin tarvekin jää kolmannekseen entisestä, eivätkä lehdet nurmikkoalueen laidoilla seisovasta pihlajasta ja vaahterasta ole vielä pudonneet. Takatontin koivut sen sijaan ovat jo lehdettömät, mutta sinne lehdet joutavat rauhassa kasaantua.

Puutarhaharrastus sai silti uuden tason. Liityin Puutarhanaiset - Trädgårdskvinnorna -yhdistyksen jäseneksi. Ensimmäinen yhteinen tapaaminen tulee olemaan marraskuussa, 8.11. Allergiatalossa järjestettävän Hyvinvointiseminaarin puitteissa. Tilaisuus on monipuolinen ja sisältää paljon mielenkiintoisia luentoja mm. puutarhan merkityksestä mielenvirkeydelle, allergioiden ehkäisylle, vastustuskyvyn parantamiseen sekä puutarhaterapian monenlaisista mahdollisuuksista.

Yhdistys vaikuttaa muutenkin hyvin aktiiviselta ja kutsu on tullut jo mm. saunailtaan ja  puutarhatarvikenäyttelyyn. Vähän olen vielä kuitenkin arastellut ilmoittautua mukaan, eikä aikataulukaan ole myöten antanut, mutta varmasti yritän päästä ajallaan näihinkin rientoihin osalliseksi. Erityisesti odotan mahdollisuutta osallistua erilaisille puutarharetkille. Niitä yhdistys näyttää tehneen moniin mielenkiintoisiin paikkoihin, joista osa on minulle jo entuudestaan tuttuja, mutta ei se haittaa, monta uuttakin on varmasti olemassa. Toisaalta puutarhat ovat aina mielenkiintoisia, sillä jokainen vuosi ja vuodenaika tuo tullessaan erilaiset kasvuolosuhteet ja aina on jokaisessa paikassa taatusti paljon kiinostavaa nähtävää.