sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Istutuspuuhia haikein mielin

Kiitos Viherpeukaloitten nopean toimituksen, ovat perennapenkit nyt vihdoin syyskunnossa.

Kukkasipulit sain jo torstaina, ja viikonloppu onkin mennyt kitkiessä ja raivatessa maata näkyville, jotta uudet sipulit saisi kaivettua rönsyilevan pusikon pohjalle. Jotenkin tuntuu vaikealta hahmottaa täyteen kasvanutta kukkapenkkiä sen keväisessä kaljuudessa, sitten kun lumen alta paljastuu esiin pelkkä marto ja pintaan piipottavat ainoastaan kevään uudet kasvut.

Onnen kantamoisena sattui niin, että tulppaanien ja liljojen väritykset osuvat nappiin penkissä valmiina olevien kanssa. Kävi myös niin, että kaikki sipulit ovat sellaisia joita minulla entuudestaan ei ollut.

Lienee viisainta kirjata tähän lajikkeet, jotta keväällä tiedän mitä haeskella.
Lilja: vaaleanpunainen 'Algarve', Tulppaanit: valkea-roosa-fuksia, villitulppaanisekoitus sekä pinkki triumphtulppaani 'Don Quichotte' ja valkopunainen lummetulppaani. Narsissit: keltainen tähtinarsissi 'Scarlet O'Hara' sekä yksinkertaisten narsissien sekoitelmapussi. Lisäksi: keltareunapikarililja, keltainen talventähti, valkovihreä nuokkutähdikki, vaaleansininen posliinihyasintti ja vielä iso pussillinen sinilaukkoja.

Haikeus valtasi mielen kun raivasin pois menneen kesän kukintoja. Pois menivät ne näkymät joita äidin kanssa vielä kesällä yhdessä ihasteltiin. Ensi keväänä nousee maasta uusi kasvu, jota hän ei enää ole kanssani katselemassa. Sen sijaan vanhat tulppaanit ja krookukset sekä kotipihasta saadut spireat, unikot ja akileijat nousevat toivottavasti tutuille sijoilleen.