sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kirjoja, siivousta, kirpputoreja

Afrikka on kirjojen kautta vielä kovasti mielessäni, joten menin "tupeen", niin kuin Kalle sanoo, kuuntelemaan ja katsomaan Mama African esityksiä. Löytyi monta ihanaa, esim. Forbidden games -video Miriamin nuoruusvuosilta ja sitten tämä myöhempi video, joka saa lomatuulelle.



Aion viettää leppoisaa lomaa kotosalla oleillen. Lainasin pinon kirjoja, joita aion lueskella sikäli kun innostaa. Yritän myös käydä läpi vaatekaappeja, inventoida ja viedä lasten pieneksi jääneitä, ja omia käytöstä poistuvia, vaatteita "uffaffan" laatikkoon. Perusteellisempaa siivousta kaipaa myös moni nurkka, mutta se voi osoittautua jo liialliseksi intoiluksi... Isäntä toivoo risteilyä "tai edes jotain" loppuviikolle, pitää katsoa josko jotain löytyisi. Tulisi nyt vaan aurinkoisia päiviä, niin voisi näyttää nenäänsä ulkona, muussa tapauksessa en usko saavani aikaiseksi.

Vanhan naisen lokikirjassa mennään parhaillaan Chilen Santiagossa. Juan Fenrandezin saarikierros on tullut tehtyä ja matka jatkuu pian Viña del Mar'in kautta takaisin Eurooppaa kohti. Mielenkiintoinen kirja, erilainen, mutta mukaansa tempaava.

Lainaamistani kirjoista aloitan lukemisen ehkä Kjell Westön Missä kuljimme kerran kirjasta tai sitten uudesta dekkarituttavuudesta, Andrea Camillerin Veden muoto . Camillerin komisario on nimeltään Montalbano, eli sama tyyppi, joka seikkailee myös televisiosarjassa. Jaksot tulevat telkkarista vasta myöhään, yhdentoista aikoihin muistaakseni, mutta jokusen olen sattunut viime kesänä katsomaan ja niistä ainakin pidin kovasti. Saa nähdä sitten, tekeekö teksti saman vaikutuksen.